Asiakaspalvelu

Soita meille

ma-pe 8-21 ja la-su 10-15
020 690190

Lähetä meille sähköpostia

asiakaspalvelu@halens.fi

Asiakaspalvelumme on auki joka arkipäivä klo 8-21 sekä viikonloppuisin 10-15. Autamme sinua mielellämme tilauksesi kanssa ja voit kysyä meltä ostoksistasi, laskusta, palautuksesta, reklamaatiosta ja muusta.

Mene asiakaspalvelun sivulle
Materiaaliopas
model
Akryyli
Pehmeän raikas synteettinen kuitu jota usein käytetään neulepuseroissa.
Puuvilla
Vahva kuitu joka tuntuu ihoa vasten luonnollisen miellyttävältä. Hyvän imukykynsä ansiosta puuvilla ei ole sähköistä.
Boucle
Kudottu tai neulottu kangas joka on kudottu silmulangasta.
Sifonki
Ohut, läpinäkyvä ja kevyt materiaali.
Kreppi
Ohut kudottu materiaali jossa on rypistetty pinta.
Farkku
Vahva puuvillasta kudottu kangas. Farkkukangas on saanut oman ilmeensä erityisen värjäysmetodin ansiosta.
Elastaani
Joustava kuitu jota käytetään yhdessä muiden, esim. puuvilla- tai polyesterkuitujen kanssa jotta aikaansaadaan venyvä ja joustava materiaali.
Flanelli
Kudottu puuvillamateriaali jossa kangas on nukattu pehmeäksi ja aikaansaatu pehmeän miellyttävä pinta.
Fleece
Valmistettu polyestertrikoosta, jonka polyester on usein kierrätettyä. Trikoon molemmat puolet on karhennettu jolloin on aikaansaatu pehmeä ja hyvin lämpöä eristävä tuote.
Jersey
Tasaisesti neulottua trikoota.
Georgette
Ohutta ja läpinäkyvää kreppikangasta.
Pellava
Pellava on vahvaa ja siinä on kaunis pinta. Pellava on paremmin likaa hylkivä kuin puuvilla joten siksi sitä ei tarvitse pestä yhtä usein. Pellava tuntuu iholla viileältä ja mukavalta.
Lurex
Metallilankoja on sekoitettu mihin materiaaleihin jotta on saatu aikaan koristeellinen vaikutelma.
Lyocell
Raaka-aineena käytetään puun selluloosaa kuten viskoosissakin mutta ympäristöystävällisemmin kun liuotinaine kierrätetään. Helppo pestä ja kutistuu vähemmän kuin viskoosi. Ei ole käsittelyherkkä märkänä.
Manchester
Raidallinen kuosi jota usein käytetään housujen materiaalina.
Verkko
Verkkomainen trikoolaatu. Käytetään usein urheiluvaatteissa.
Mikrolaatu/mikrokuitu
Hyvin ohut synteettisestä materiaalista valmistettu kuitu.
Mikrofleece
Valmistetaan kuten tavallinen fleece mutta mikrokuidusta (erittäin ohut kuitu). Ohuempi materiaali jonka lämmönpitävyys on yhtä hyvä.
Modaali
Valmistettu samalla tavalla kuin viskoosi. Modaali on pehmeä ja mukava materiaali ja se pitää pesun jälkeen muotonsa paremmin kuin viskoosi.
Mohair
Angoravuohesta saatavaa hienolaatuista, silkinkaltaista villaa.
Polyamidi/Nylon
Synteettinen kuitu joka valmistetaan kokonaan kemiallisesti öljyn avulla. Kuivuu nopeasti, ei kutistu ja on vahvaa. Polyamidia käytetään mm. uima-asuissa ja myös ulkovaatteissa nopean kuivumisen ja kloorinkestävyyden ansiosta.
Polyesteri
Synteettinen kuitu ja valmistetaan kokonaan kemiallisesti öljyn avulla. Polyesteri kuivuu nopeasti, ei kutistu ja on vahvaa. Polyesteriä käytetään usein urheiluvaatteissa koska sillä on hyvä kosteudensiirtokyky. Huono puoli on se, että polyesteri voi olla sähköistä erityisesti talvella kun ilma on kuivaa.
Rami
Pellavaa muistuttava, hieman karkeampi kuitu. Sekoitetaan usein puuvillaan.
Satiini
Erityisellä kudontatekniikalla kudottu materiaali jolloin kangas saa kiiltävän pinnan ja laskeutuu kauniisti. Voidaan kutoa puuvillasta, polyesteristä, silkistä tai muista materiaaleista.
Silkki
Silkkiperhosen toukan koteloista kelattua kuitua ja siitä valmistettua kangasta. Hajoaa verrattain helposti auringonvalossa. Silkistä valmistettua kangasta kutsutaan silkkikankaaksi.
Trikoo
Kudottu tiheäneuloksinen materiaali. Erilaiset sidonnat, kuidut ja materiaalit antavat sille erilaisia ominaisuuksia ja laatuja. Yhteistä kaikille trikoolaaduille on, että se on joustavaa, taipuisaa ja pehmeää.
Villa
Kihara kuitu jolla on hyvä lämmöneristyskyky. Se voi imeä paljon kosteutta ilman, että se tuntuu märältä. Kankaisiin käytetään eri eläimistä saatavaa villa mutta useimmiten karitsan tai lampaan villaa. Lampaanvilla on hienompaa ja pehmeämpää kuin karitsanvilla. Villa tulee aina pestä varovaisesti, mielellään villaohjelmalla. Villa on luonnollisesti likaa hylkivä materiaali joten sitä ei tarvitse pestä yhtä usein kuin esim. puuvillaa.
WCT
Nimitys trikoolle, jossa on kiiltävä pinta ja harjattu sisäpuoli. Käytetään usein urheiluvaatteissa.
Veluuri
Valmistetaan leikkaamalla froteen silmukoita. Pinnasta tulee pehmeä ja siinä on hieno kiilto. Kudottua veluuria käytetään usein käsipyyhkeissä ja trikooveluuria lastenvaatteissa ja oloasuissa. Tulee kuivata kuivausrummussa jotta kangas säilyttää alkuperäisen pehmeyden.
Viskoosi
Valmistetaan kuusen tai muun puun selluloosasta. Viskoosi on pehmeä ja mukava materiaali ja se laskeutuu kauniisti. Se on kosteana herkkä joten sitä ei saa venyttää märkänä.